Inschrijven voor grabbelpas, sportkampen en BKO Het Vinkemolentje

Voor alle initiatieven gebruiken we hetzelfde online platform voor registratie en inschrijving: i-School.

Je registreert je kind als volgt:

 1. Ga naar www.i-school.be/oosterzele/registreren, via Google Chrome of Internet Explorer.TIP: typ de URL bovenaan in de balk van je browser. Als je googelt op de term i-School, riskeer je de juiste pagina niet te vinden (je kan bijvoorbeeld bij een andere stad of gemeente uitkomen).
 2. Houd rijksregisternummer van jezelf, je partner en jouw kinderen bij de hand.
 3. Je ontvangt automatisch per e-mail een login en paswoord. Hiermee kan je later je gegevens aanpassen en inschrijven voor vakantie-activiteiten.

We raden gescheiden ouders aan om één account voor hun kind aan te maken en onderling de financiën te regelen. Als de factuur uitzonderlijk toch gesplitst moet worden, neem je contact op met dienst Sport en Jeugd.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor grabbelpas, sportkampen en middagtoezicht in de sporthal?

 1. Je schrijft je kind in voor elke gewenste activiteit via www.i-school/login. Je kan inschrijven vanaf het inschrijfmoment.
 2. Je betaalt online onmiddellijk voor de ingeschreven activiteiten.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor Het Vinkemolentje?

Een kind kan na de online registratie nog niet deelnemen aan de opvangmomenten van Het Vinkemolentje (woensdagnamiddagen en vakantiedagen). Eerst moeten de ouders verplicht de schriftelijke overeenkomst ondertekenen bij dienst Sport en Jeugd. Dit kan op vaste infomomenten voor ouders:

 1. Schrijf je online in op www.i-school.be/login voor een infomoment bij dienst Sport en Jeugd. Dit kan ten laatste de dag voordien tot 23.59 uur. Hier krijg je meer uitleg bij de werking van Het Vinkemolentje, onderteken je de schriftelijke overeenkomst en neem je kennis van het huishoudelijk reglement. Ook is er ruimte voor vragen.
 2. Vanaf dan kan je je kind inschrijven per dag(deel) via www.i-school.be/login. Je kan inschrijven vanaf het inschrijfmoment.
 3. De betaling gebeurt achteraf op factuur.


Problemen?

Hulp nodig bij het inschrijven? Op www.oosterzele.be vind je een handleiding voor registreren en inschrijven.

Lukt het met de handleiding ook niet of heb je geen toegang tot internet? Neem dan contact op met de dienst Sport en Jeugd.

TIP: in de bib staan er computers ter beschikking voor online registreren en inschrijven.Inschrijfmomenten

Vanaf wanneer?


Aandachtspunten:

 • Plan tijdig en schrijf zo snel mogelijk in. Activiteiten en opvang kunnen volzet geraken.
 • Voor het Vinkemolentje wordt vier weken voor de start van een vakantie het aantal personeelsleden bepaald op basis van het aantal ingeschreven kinderen. Het maximale aantal toegelaten kinderen wordt dan naar beneden aangepast. Daarna staan we geen vermeerdering van plaatsen meer toe. Het verlof van het personeel wordt gerespecteerd. 


Tot wanneer?

Voor sportkampen en grabbelpas kan je inschrijven tot de week voor de start van de activiteit, zolang er nog plaats is.

Voor het Vinkemolentje kan je voor een opvangdag inschrijven tot 23.59 uur de dag ervoor, zolang er nog plaats is.Reglementen en meer info

Alle reglementen kan je vinden op www.oosterzele.be. Wij raden aan om alle voor jou relevante reglementen door te nemen.

Opgelet: in deze coronatijd kan er afgeweken worden van de normale regelementen. Een eventuele stijging van het aantal besmettingen kan gevolgen hebben voor onze initiatieven. Het is dus mogelijk dat we bepaalde maatregelen zullen moeten verstrengen.

Heb je geen toegang tot internet, kan je de reglementen ook steeds opvragen bij de dienst Sport en Jeugd.


Annuleringsregeling

Tot vier weken voor de start van de vakantie kan je online kosteloos annuleren voor elk initiatief.


Bijzonderheden Vinkemolentje

Tussen vier en twee weken voor de start van de vakantie kan je online annuleren tegen een annuleringskost van 50% van de normale kost van de geannuleerde dagen. 


Ziekte

Wanneer een kind ziek is tijdens de vakantie, krijg je het inschrijvingsgeld terugbetaald voor de dagen dat het kind niet aanwezig was. Je bezorgt binnen de 5 werkdagen een doktersattest aan de dienst Sport en Jeugd.

Corona

Het coronavirus blijft ook in 2020 in ons land aanwezig. De stijging van het aantal besmettingen kan gevolgen hebben voor de werking. Het is dus mogelijk dat we bepaalde maatregelen zullen moeten verstrengen. Indien er andere maatregelen nodig zijn, brengen we je zo snel mogelijk op de hoogte.

Zal er veel veranderen?

Nee, het verschil in maatregelen zit voornamelijk in het beperken/ toelaten van contacten met volwassenen. Alle kinderen blijven in elke situatie welkom. Er zullen geen veranderingen zijn bij code geel en oranje. Enkel bij code rood zullen er veranderingen zijn.

Basisafspraken

De basisafspraken bij de breng- en haalmomenten blijven gelden. We vragen om die ALTIJD toe te passen:

 • draag een mondmasker
 • pas handhygiëne toe
 • hou 1,5 meter afstand
 • kom je kind ophalen, zo veel mogelijk door dezelfde persoon die het kind brengt en afhaalt.
 • Jullie krijgen per mail een medische fiche toegestuurd. Gelieve deze ingevuld voor aanvang van de activiteit af te geven.


Wat moet je doen bij een reis naar een oranje of rood risicogebied? Volg de richtlijnen van de Federale regering:

 • Kom je uit een rood gebied? Dan geldt een verplichte thuisisolatie en kan je kind 14 dagen niet aan onze initiatieven deelnemen.
 •  Kom je uit een oranje gebied? Is jou kind jonger dan 6 jaar dan hoeft het niet in thuisisolatie. Een test en 14 dagen quarantaine voor volwassenen en kinderen + 6 jaar is aangeraden

Van zodra jouw kind naar de opvang komt, geef je de stilzwijgende bevestiging dat je niet in deze gebieden bent geweest of al 14 dagen quarantaine hebt doorlopen.

Sociaal tarief

Gemeente Oosterzele voorziet een sociaal tarief voor alle initiatieven. Het sociaal tarief geeft een vermindering van de deelnameprijs van 80%.


§2.1      Een ouder of voogd kan het sociaal tarief aanvragen. Het sociaal tarief wordt onder volgende voorwaarden toegekend:


1.       Inwoner zijn van Oosterzele:

Het kind is gedomicilieerd of verblijft in Oosterzele onder één van volgende voorwaarden:

 • het kind woont in Oosterzele en is er ingeschreven in het bevolkingsregister, vreemdelingenregister of wachtregister
 • er bestaat een regeling van co-ouderschap en minstens één van de ouders van het kind is in Oosterzele gedomicilieerd
 • het kind verblijft in een erkende residentiële voorziening of begeleidingstehuis bijzondere jeugdzorg gevestigd in Oosterzele
 • het kind verblijft in een pleeggezin in Oosterzele

EN

2.       Voldoen aan een van volgende voorwaarden:

 • de ouders worden begeleid voor budgetbeheer, budgetbegeleiding of collectieve schuldbemiddeling
 • de ouders krijgen financiële steun en/of leefloon gedurende minimum de volledige en ononderbroken periode van 3 maanden
 • één van de ouders krijgt een invaliditeitsuitkering


§2.2      Het OCMW voert een sociaal onderzoek uit. Het sociaal onderzoek (inkomsten- en uitgavenonderzoek) van de maatschappelijk werker geeft aan of iemand recht heeft op een sociaal tarief. Dit gebeurt discreet en met respect voor de privacy.


§2.3      Het sociaal tarief is niet van toepassing op de administratieve kosten.


§2.4      Het toekennen van het sociaal tarief is geldig voor 1 jaar.


Verzekering

De deelnemer is automatisch verzekerd voor lichamelijke ongevallen bij alle activiteiten. Materiële schade kan niet vergoed worden (bv. speelgoed kwijt of kapot)

 

Communicatie

Wil je iets vragen of melden in verband met i-School of onze activiteiten, gebruik dan het communicatiekanaal van i-School. Zo kan dienst Sport en Jeugd de communicatie met de ouders opvolgen.Voordelen van i-School voor jou als ouder

 • Je kan zelf je gegevens beheren
 • Je kan online inschrijven en annuleren voor sportkampen, speelplein, Vinkemolentje en grabbelpas en je hoeft niet meer speciaal langs te gaan bij dienst Sport en Jeugd
 • Je kan online je formulieren voor het ziekenfonds en fiscale attesten opvragen en hoeft hiervoor niet meer langs te gaan bij dienst Sport en Jeugd
 • Je hebt online te allen tijde zicht op je facturen en de deelnames van je kinderen aan opvang en activiteiten
 • Je kan via i-School communiceren met de dienst Sport en Jeugd en documenten opladen


879