Attest korting voor openbaar vervoer voor jongeren

Sinds 1 september 2009 komt elke student, tot de leeftijd van 25 jaar, voor deze tussenkomst in aanmerking, dit zowel voor gebruik van de diensten van De Lijn als van de NMBS. De bestaande overeenkomsten tussen het Oosterzeelse gemeentebestuur en de vervoersmaatschappijen De Lijn en de NMBS werden daartoe verlengd.

 

Je gaat met de trein ...
Wie met de trein naar school spoort (eventueel in combinatie met bus of tram – eenzelfde kaart voor zowel NMBS als De Lijn), kan hier het in te vullen attest downloaden. Je laat het afstempelen in het gemeentehuis, dienst Bevolking en geeft er het onderste strookje af. Met dat document, een recente pasfoto en een studiebewijs voor wie ouder is dan 18 (af te leveren door de school waar je als student bent ingeschreven), stap je naar het stationsloket waar je een nieuwe moederkaart aanvraagt. Zodra je deze hebt ontvangen, geniet je 25% korting op alle valideringen van één maand, drie of 12 maanden.

Opgelet! Bezit je nu een moederkaart waarbij geen attest van het gemeentebestuur werd voorgelegd, en wil je van dit voordeel genieten, dan moet je een nieuwe moederkaart aanschaffen. Valideringen op basis van de oude (en wellicht nog geldige) moederkaart geven immers geen recht op vermindering.

Ben je op kot, spoor je niet elke dag heen en weer, dan is de Campuskaart de ideale oplossing. Ook hier geniet je de gemeentelijke tussenkomst van 25%.

  

Of met De Lijn...
Wie enkel een Buzzy pazz nodig heeft, bewijst op voorlegging van zijn identiteitskaart inwoner van Oosterzele te zijn zodat de korting bij aankoop van een Buzzy pazz onmiddellijk wordt verrekend.  Enkel voor Buzzy Pazz kan de gezinskorting gecumuleerd worden met de gemeentelijke tussenkomst (!).

 

Documenten

 

Contactgegevens

dienst Burgerzaken
Dorp 1
9860 Oosterzele
email burgerlijkestand@oosterzele.be

Annelies Van Den Haute - diensthoofd

Katleen Meuleman

Mia Immegeers

Dina Van De Wiele

Christine De Ganck

Koen De Turck

250