Binnenkort kan je nog meer sorteren in de blauwe zak

PMD - de nieuwe regels

De nieuwe regels zijn eenvoudig. Is het een verpakking en is het gemaakt van plastic? Dan mag het bij het PMD. Voor botervlootjes, folies en yoghurtpotjes zal de weigeringssticker dus niet meer nodig zijn.

Uiteraard mogen, net als vroeger, de verpakkingen van motorolie, pesticiden en giftige stoffen nog altijd niet. 

Er is ook een nieuwe en belangrijke regel: de plastic folies van schaaltjes moeten van elkaar verwijderd worden en los de nieuwe blauwe zak in gegooid worden.

En net zoals vandaag moeten verpakkingen leeg en liefst geplet de zak in. Steek verpakkingen zeker niet in elkaar, want dan belanden ze bij het restafval.

Vanaf juni!

De nieuwe blauwe zak en dus de nieuwe sorteerregels gelden pas vanaf juni. Tot dan blijven de oude spelregels gelden: dus in mei nog géén botervlootjes, yoghurtpotjes of folies in de PMD-zak, want gegarandeerd een rode sticker… dus nog even geduld!

Oude zakken blijven geldig

Wie nog een voorraad blauwe zakken heeft, kan die gerust nog blijven gebruiken. Vanaf juni mogen dan, net als in de nieuwe blauwe zakken, alle plastic verpakkingen in de oude blauwe PMD-zak. De prijs en de data van inzamelkalender blijven dezelfde.

Infocampagne

Alle betrokken inwoners zullen de komende dagen een infofolder in de bus ontvangen over de nieuwe PMD-zak en de nieuwe sorteerregels. De informatie is ook online te vinden op de website www.denieuweblauwezak.be. Er volgt ook nog verdere communicatie via de infobladen en de websites van de betrokken gemeenten en intercommunales.Contactgegevens

dienst Milieu- en duurzaamheidsbeleid
Dorp 1
9860 Oosterzele
tel. 09 363 99 34
email omgeving@oosterzele.be

Ronny Meerpoel - milieuambtenaar

Hilde Van Hecke - duurzaamheidsambtenaar

566