Energieleningen

Je kunt flink op je energiefactuur besparen door energiezuinige maatregelen te nemen. Maar, die energiezuinige maatregelen kosten natuurlijk ook geld. En dit geld heb je niet altijd onmiddellijk ter beschikking. De Federale Overheid wil hier een oplossing voor bieden door het oprichten van het Fonds voor de Reductie van de Globale Energiekost en op die manier erg goedkope leningen aanbieden. Tegen een jaarlijkse rente van 2% kan je tot 10 000 euro lenen om er energiemaatregelen in je woning mee te financieren. Op vijf jaar heb je de lening terugbetaald.

Om ervoor te zorgen dat de inwoners van Oosterzele kunnen in aanmerking komen voor deze lening, heeft de Gemeente een samenwerkingsverband aangegaan met SOLVA, waardoor SOLVA wordt aangesteld als lokale entiteit. Het aanvraagformulier vind je terug op hun website.

Iedereen die in Oosterzele woont, kan de lening aanvragen.. Er is geen inkomensgrens aan verbonden, maar voor wie het financieel moeilijk heeft, zijn er extra maatregelen. Aan hen geeft SOLVA extra begeleiding bij de realisatie van de investeringen.

 

Contactgegevens

dienst Milieu- en duurzaamheidsbeleid
Dorp 1
9860 Oosterzele
tel. 09 363 99 34
email omgeving@oosterzele.be

Ronny Meerpoel - milieuambtenaar

Hilde Van Hecke - duurzaamheidsambtenaar

353