Naaldcontainers

Gratis containertjes voor injectienaalden

Injectienaalden die je onbeschermd weggooit, kunnen leiden tot prikongevallen bij de laders van het restafval of bij het personeel van het recyclagepark. Bovendien is het wettelijk verplicht om injectienaalden te verzamelen in speciale naaldcontainertjes.

Om de veiligheid van hun personeel te verbeteren, wil ILvA het gebruik van deze containertjes bevorderen. Daarenboven wordt het kosteloos ter beschikking stellen van deze recipiënten aangemoedigd door de Vlaamse Overheid als een sociale tegemoetkoming voor wie deze beperkte, maar wezenlijke uitgave nog als last bovenop zijn of haar ziekte moet nemen. ILvA heeft daarom naaldcontainers aangekocht voor zijn geïnteresseerde gemeentebesturen. Onze gemeente doet mee en zal gratis de bedeling verzorgen via de apothekers.

Van zodra het containertje gevuld is, kan je het afleveren in het recyclagepark. Het hoort immers thuis bij het Klein Gevaarlijk Afval (KGA). De parkwachter bezorgt je desgewenst opnieuw een leeg exemplaar.

Let op: de parkwachter ruilt enkel volle naaldcontainers voor een leeg exemplaar. Het beginexemplaar kan je afhalen bij de apotheker.

 

Een nieuw leeg containertje kan je gratis bekomen bij deze oosterzeelse apothekers.

-          Apotheek De Wael, Voordries 11 in Oosterzele

-          Apotheek De Carne – Gauchier K., Gootje 73 in Balegem

-          Apotheek Minnaert bvba, Stationsstraat 5 in Scheldewindeke

-          Apotheek Rita Leyman, Hoogstraat 36 in Gijzenzele

-          Apotheek Van Der Stuyft, Vrijhem 22A in Balegem

-          Apotheek Kathleen Beelaert, Dorp Oosterzele

Contactgegevens

dienst Milieu- en duurzaamheidsbeleid
Dorp 1
9860 Oosterzele
tel. 09 363 99 34
email omgeving@oosterzele.be

Ronny Meerpoel - milieuambtenaar

Hilde Van Hecke - duurzaamheidsambtenaar

633