Personen met een handicap

Personen met een handicap en zwaar zorgbehoevende mensen kunnen een aanvraag doen voor de erkenning van hun handicap. Ze kunnen ook een financiële tegemoetkoming of een speciale parkeerkaart vragen.

Aanvraag

Sinds 1 juli 2016 worden die aanvragen bij de Directie-generaal personen met een handicap ingediend via een nieuwe webapplicatie: “MyHandicap”. Dankzij de nieuwe werkwijze worden de aanvragen efficiënter en sneller behandeld, met meer aandacht voor de mens achter het dossier. De papieren formulieren behoren daarmee tot het verleden.

Wil je meer informatie over de nieuwe procedure? Op de website kan je een handleiding over MyHandicap en de veelgestelde vragen terugvinden.

Voor technische vragen kan je ook terecht bij een tijdelijke helpdesk op het nummer 02/509.85.99 (van maandag tot en met vrijdag, van 8u30 tot 16u30) of via myhandicap@minsoc.fed.be.

Ook bij de gemeente

Een aanvraag bij de dienst Burgerzaken in het gemeentehuis behoort ook nog tot de mogelijkheden. Daarvoor moet u minstens twintig minuten tijd rekenen. Behalve het rijksregisternummer van de aanvrager worden tevens de naam van de behandelende arts en een beschrijving van de zorgbehoefte gevraagd.

Meer informatie vindt u op de site van de Directie-generaal personen met een handicap.

Handiweb

Via de toepassing Handiweb die daar beschikbaar is kunnen de gebruikers hun dossier in alle volledigheid online raadplegen. Ook daarvoor hebben ze hun elektronische identiteitskaart en een kaartlezer nodig.

Meer informatie op Handiweb.be

Contactgegevens

289