Slachtbewijs

Wie een dier wil (laten) slachten moet zich bij de gemeente registreren als ‘aangever particuliere slachting’. Je meldt telefonisch of per mail jouw naam , adres, telefoonnummer of gsm en jouw rijksregisternummer. Het registratieattest wordt je opgestuurd. Het registratienummer is persoonlijk en moet maar één keer aangevraagd worden.

Wie een rund wil (laten) slachten in een slachthuis hoeft geen verdere toelating meer.

Wie thuis varkens, schapen of geiten wil slachten, moet bij elke nieuwe slacht wel nog een slachtbewijs aanvragen met zijn registratienummer. Hij doet dat minstens vijf werkdagen voor de slacht, vermeldt de voorziene slachtdatum en - niet te vergeten - het ‘beslagnummer’ (bestaande uit acht cijfers) van het te slachten dier. Ook dat bewijs wordt je opgestuurd. De slacht van varkens, schapen en geiten mag plaats vinden vanaf de tweede dag na de opmaak van het slachtbewijs. Het bewijs blijft één week geldig.

 

Contactgegevens

dienst Burgerzaken
Dorp 1
9860 Oosterzele
email burgerzaken@oosterzele.be

Annelies Van Den Haute - diensthoofd

Katleen Meuleman

Mia Immegeers

Dina Van De Wiele

Christine De Ganck

Koen De Turck

254