Bericht

De televisie- en filmmaker en klimaatactivist slaakt in zijn betoog een alarmkreet over de toestand van het klimaat en de planeet, maar hij geeft ook een boodschap van hoop.
 
Experten als Jean-Pascal Van Yperzele (voormalig vice-voorzitter van het Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC), Jos Delbeke (voormalig directeur-generaal voor het klimaat bij de Europese Commissie), Rudi Vranckx (journalist van de VRT), Jill Peeters (weervrouw van VTM en oprichtster van ‘Climate without borders’) en Hans Bruyninckx (directeur van het Europees milieuagentschap) steunen hem daarbij via korte videoreportages.

 
“Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen ziet van de klimaatopwarming, maar ook de laatste die er iets aan kan doen. Want als wij het nu niet doen, begint de aarde zichzelf op te warmen, en dan kunnen we er niets meer aan doen. Dan is de aarde palliatief.”
Nic Balthazar

 
Het betoog maakt op geëngageerde, speelse en uitdagende manier duidelijk hoe gigantisch de uitdagingen zijn, maar hoe hoopvol ook de mogelijke oplossingen.Op dit opwindende moment waarop er eindelijk een draagvlak lijkt te zijn voor verandering, is dit de ultieme
oproep tot actie.
 
Maandag 3 juni om 19.30 uur in GC De Kluize - inschrijven verplicht via e-mail of
09 362 50 09
 
Foto: Lieve Blancquaert
|
155