Twee nieuwe bruggen voor E40 in Zwijnaarde en Merelbeke: werken starten 18 april


Op 18 april starten ingrijpende werken op de E40 van Zwijnaarde tot Merelbeke. Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt twee nieuwe bruggen: een over de Tijarm in Zwijnaarde en een over de Oude Gaversesteenweg in Merelbeke. Er komen ook nieuwe geluidsschermen langs beide zijden van de E40 in Merelbeke. De werken zullen tot eind 2018 duren.

Van 18 april tot juni zullen er maar twee rijstroken open zijn richting Brussel. In deze fase verwacht het agentschap grote hinder richting Brussel.

Twee rijstroken op E40 vanaf 18 april
Vanaf 18 april bouwt de aannemer een tijdelijke brug langs de zuidkant van de E40. Deze brug zal drie versmalde rijstroken tellen en vanaf juni dienen om het verkeer richting Brussel over te sturen. Tijdens de bouw van de tijdelijke brug, zijn er slechts twee rijstroken open richting Brussel. In deze fase verwacht het agentschap grote hinder richting Brussel.

Extra hinder op N444 (Hundelgemsesteenweg ) in Merelbeke
De Oude Gaversesteenweg gaat dicht ter hoogte van de brug. Hierdoor zal er meer verkeer gebruik maken van de Hundelgemsesteenweg. Dat is nu al een drukke verkeersas. Het agentschap raadt iedereen aan om de Hundelgemsesteenweg zo veel mogelijk te mijden, zeker tijdens de spits, en voor een alternatieve route te kiezen .
Alle info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Merelbeke. Ontvang je graag nieuws over de werf in je mailbox, abonneer je dan via de webpagina op de digitale nieuwsbrief over de werken.
|
155