Infomoment IZOO

Datum: woensdag 15 november 2017
Uur: 19.00 uur
Een paar jaren terug terug heeft SHM Denderstreek de oude IZOO-site verworven van een private ontwikkelaar die de intentie had om er assistentiewoningen te bouwen.

Aan SHM Denderstreek werd gevraagd om er een mix te voorzien van kwalitatieve sociale woningen. Deze intense samenwerking resulteert in een project waar 39 alleenstaanden of gezinnen van hun appartement een nieuwe thuis zullen kunnen maken.

Alle gebouwen op de site worden gesloopt, met uitzondering van de kapel en de voorgevel van het kloostergebouw. Vermits de voorgevel van de kapel een beeldbepalend dorpsgezicht is in Oosterzele, zal deze bewaard blijven. Voor de kapel wordt een nieuwe bestemming gezocht waarbij er gedacht wordt aan horeca of kantoorruimte.

In totaliteit zullen er dus 39 appartementen gebouwd worden:

- 13 koopappartementen met twee of drie slaapkamers

- 17 huurappartementen met een, twee of drie slaapkamers

- 9 appartementen die door het SVK verhuurd zullen worden; met twee slaapkamers

Tussen de appartementen vooraan en achteraan komt een plein met groene accenten; dat plein kan een ontmoetingsplaats worden voor de toekomstige bewoners. Op het vlak van mobiliteit is er een ondergrondse parking voorzien die plaats biedt aan een 40-tal wagens. Het project zal dus zeker geen extra parkeerdruk veroorzaken.

Op het vlak van energie worden de appartementen doorgedreven geïsoleerd, komen er groendaken en wordt het warm water door zonneboilers geproduceerd.

Qua timing voorziet SHM om na het verlof 2018 effectief van start te gaan met de werken, die een tweetal jaar in beslag zullen nemen.

Meer weten over het project, de inschrijvingsvoorwaarden en de te volgen procedure? Kom naar het infomoment op woensdag 15 november a.s. om 19 uur in de refter van het IZOO, Dorp 48 in Oosterzele

Info: SHM Denderstreek 053 77 15 18 of info@denderstreek.woonnet.be
Locatie: refter IZOO
Organisatie: SHM Denderstreek
153