BENOveren staat voor Beter Renoveren

Gewoon renoveren? Daar doe jij toch niet meer aan mee. Wie verstandig is, 'BENOveert': renoveert beter. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. Wie verstandig is, wacht ook niet langer om aan de BENOvatie van zijn woning te beginnen. Hoe sneller je BENOveert, hoe sneller je profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft: een lagere CO2-uitstoot en een lagere energiefactuur, een hoger wooncomfort en een hogere waarde voor je woning.

Om de renovatiegraad van ons Vlaams woningpatrimonium op te drijven en om de energieprestaties van onze woningen sterk te verbeteren, hebben de Vlaamse overheid en diverse sectororganisaties uit de bouwwereld de handen in elkaar geslagen en een Renovatiepact afgesloten. De uiteindelijke ambitie is om tegen 2050 elk huis of elk appartement even energiezuinig te maken als een energetisch performante nieuwbouwwoning van vandaag. Een ambitie die broodnodig is in strijd tegen de klimaatverstoring en die tevens de enige garantie biedt op energieonafhankelijkheid en een betaalbare energiefactuur.

Wens je alles te weten over hoe je kan BENOveren? Surf dan naar www.energiesparen.be/ikBENOveer en bestel de gratis brochure. Er zijn ook enkele exemplaren ter beschikking in het gemeentehuis.

 

Premies voor wie BENOveert
De netbeheerder Eandis geeft aparte premies voor wie dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie of hoogrendementsglas plaatst. Ook de plaatsing van een zonneboiler of een warmtepomp krijgt extra ondersteuning.

Nieuw vanaf 2017 is de totaalrenovatiebonus. Wie minstens 3 maatregelen combineert, krijgt bovenop de individuele premies nog eens extra bonussen.

Voor een ingrijpende energetische renovatie met een E-peil van maximaal E90 krijg je vanaf nu ook gedurende 5 jaar een korting van minstens 50% op de onroerende voorheffing. Bij E60 (BENOvatiedoelstelling), krijg je 5 jaar lang zelfs een volledige vrijstelling van de onroerende voorheffing.

meer info:

www.energiesparen.be/subsidies
www.energiesparen.be/ikBENOveer
www.facebook.com/ikBENOveer
www.twitter.com/ikBENOveer

Contactgegevens

dienst Milieu- en duurzaamheidsbeleid
Dorp 1
9860 Oosterzele

Ronny Meerpoel - milieuambtenaar
tel. 09 363 99 35
email ronny.meerpoel@oosterzele.be

Hilde Van Hecke - duurzaamheidsambtenaar
tel. 09 363 99 36
email hilde.vanhecke@oosterzele.be

804