Oosterzele in de bres voor de bij!

Help je mee de bijen? Je maakt zo kans op een leuke prijs!

Gemeente Oosterzele wil er alles aan doen om een bij-vriendelijke gemeente te worden en wil ook zijn inwoners zo veel mogelijk motiveren om daaraan mee te werken. Bijen hebben nestruimte en voedsel nodig. Een bijenhotel kan daarbij helpen.
Daarom organiseert Gemeente Oosterzele een wedstrijd waarbij via loting  waardebonnen t.w.v. 50 euro zullen uitgereikt worden.


Wat moet je doen om deel te nemen?

Iedere Oosterzelenaar kan deelnemen; daartoe moet die zich uiterlijk op donderdag 31 augustus 2017 inschrijven bij dienst Milieu en Duurzaamheid in het gemeentehuis – 09 363 99 36 – hilde.vanhecke@oosterzele.be. Deelname is gratis. Je kan deelnemen door:

  • een bijenvriendelijke bloemenborder aan te leggen en/of
  • een of meerdere bijenhotels te plaatsen

Een bijenhotel bestaat in vele vormen, maten en gewichten. Je kunt er heel eenvoudig zelf een maken en er je fantasie op loslaten.

Iedere deelnemer ontvangt na inschrijving een tuinprikker met het logo van meneer Bie. Plaats de prikker in de bloeiende border of bij het bijenhotel; maak een (digitale) foto en bezorg die met je naam en adres aan de dienst Milieu en Duurzaamheid.

Op zaterdag 30 september 2017 wordt de wedstrijd afgesloten met het verloten van de waardebonnen.

 

Op 23 maart 2015 keurde de gemeenteraad unaniem de ondertekening van het charter 'bij-vriendelijke gemeente' goed. Onder het goedkeurend oog van diverse lokale imkers en geïnteresseerden werd de dag nadien het charter ondertekend. Dat was ineens het startschot tot de uitwerking van een bij-vriendelijk beleid in Oosterzele.

Ondertussen heeft het bijenplan op maat van de gemeente vaste vorm gekregen.Het bijenplan kan je hier vinden.

Contactgegevens

dienst Milieu- en duurzaamheidsbeleid
Dorp 1
9860 Oosterzele

Ronny Meerpoel - milieuambtenaar
tel. 09 363 99 35
email ronny.meerpoel@oosterzele.be

Hilde Van Hecke - duurzaamheidsambtenaar
tel. 09 363 99 36
email hilde.vanhecke@oosterzele.be

684