Groepsaankoop zonnepanelen

Sluit je huis of bedrijf aan op de zon!
Vanaf 31 maart kan je als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de tweede groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Vorig jaar organiseerde Provincie Oost-Vlaanderen voor de eerste keer een groepsaankoop zonnepanelen. Meer dan 10 000 Oost-Vlamingen schreven zich in. Uiteindelijk werden meer dan 2 800 installaties geplaatst wat overeen komt met 12 voetbalvelden aan zonnepanelen. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Voor de tweede keer krijg je de kans om ook via de Provincie Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen.

Hoe werkt de groepsaankoop?
  1. Inschrijven: je kunt je t.e.m. 9 mei gratis en vrijblijvend inschrijven
  2. Veiling: op 10 mei vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs aanbieden.
  3. Persoonlijk voorstel op maat: vanaf 29 mei ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijfgegevens met een indicatie van jouw rendement.
  4. Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Alleen dan accepteer je het persoonlijk voorstel voor 30 juni.
  5. Installatie: je gegevens worden doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie zal jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. We streven ernaar om alle installaties af te ronden voor 1 janauri 2018.

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van een dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 zonnepanelen). Ook als kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Contactgegevens

dienst Milieu- en duurzaamheidsbeleid
Dorp 1
9860 Oosterzele

Ronny Meerpoel - milieuambtenaar
tel. 09 363 99 35
email ronny.meerpoel@oosterzele.be

Hilde Van Hecke - duurzaamheidsambtenaar
tel. 09 363 99 36
email hilde.vanhecke@oosterzele.be

566