Tips voor trips

Fietszoektocht Oosterzele 2017

Oosterzele doorkruisen en beleven vanop de fiets... langs mooie groene plekjes, charmante dorpskernen, lekkere adresjes... een fietstocht door de zes deelgemeenten van Oosterzele.

De fietszoektocht start en eindigt op de markt van Scheldewindeke, verloopt in een lus en is ongeveer 27 km lang.

Aan deze fietstocht is ook een zoektocht verbonden. Je kan de vragen oplossen voor je plezier of deelnemen aan de wedstrijd die loopt van 15 juni tot 30 september 2017. Alle info hierover vind je terug in deze brochure.

Deze fietszoektocht is een organisatie van vtbKultuur Land van Rode, in samenwerking met de dienst Bibliotheek & Toerisme Oosterzele.

We wensen je veel fiets- en zoekplezier!


1ste Kunstroute Oosterzele

vtbKultuur Land van Rode en Bibliotheek & Toerisme Oosterzele sloegen de handen in elkaar bij de organisatie van de 1ste Kunstroute in Oosterzele. Op 19 & 20 augustus kan je van 10 tot 18 uur kunst gaan bezichtigen op maar liefst 11 verschillende plaatsen, verspreid over de zes deelgemeenten van Oosterzele. Een mooie gelegenheid om niet alleen het werk van de plaatselijke kunstenaars te bewonderen, maar ook om enkele unieke plaatsen in Oosterzele te kunnen bezoeken. Wij hopen u dan ook massaal te mogen verwelkomen!

Guido De Vos treedt op als curator van deze tentoonstelling (https://guidodevosbeeldendwerk.com/)

Het volledige programma vind je hier.

 

 

Breng eens een bezoekje aan Stokerij Van Damme of neem de kinderen mee naar de Vierhoekhoeve. In beide kan je terecht voor een hapje en een drankje en fijne streekproducten.

   


Halve maan wandelroute

Met deze wandeling maakt u kennis met het pittoreske dorp Gijzenzele en de harde "Slag om Gijzenzele" tijdens de meidagen van 1940. Zes panelen onderweg geven u meer inzicht over dit oorlogsgebeuren. Tevens werden er nieuwe 'trage wegen' ontsloten.

Start: GOC De Mannekesschool, Schoolstraat 19/21, 9860 Gijzenzele. Afstand: 8,5 km.

Contact: Marc Van Gaver (marc.van.gaver@telenet.be)


Aelmoeseneiebos
Het Aelmoeseneiebos (29 ha) wordt beheerd door de Universiteit van Gent en is één van de oudste bossen van Vlaanderen. Het is een openbaar bos dat je op eigen houtje kan verkennen. Of kies voor een wandeling met het bosgidsenteam dat je op een enthousiaste en aangename manier inwijdt in de geheimen van het bos. Meer info

 

 

De Klepmolen
Benieuwd hoe een maalvaardige molen er van binnen uitziet? Breng eens een bezoekje aan de Klepmolen in Balegem!

De Klepmolen is open voor het publiek elke eerste zondag van de maand van 14 tot 18 uur, en ook op Molendagen en Open Monumentendagen.

Voor groepen ook na afspraak op tel. nr. 09 362 77 45 (Willy Van Nevel)

De Klepmolen
Bottelweg 1

9860 Oosterzele (Balegem)

 

© Foto: Tijl Vereenooghe

Contactgegevens

dienst Bibliotheek en Toerisme
Stationsstraat 13
9860 Scheldewindeke
tel. 09 362 81 17
email bibliotheek@oosterzele.be
website http://biboosterzele.blogspot.be/

Filiep Van Grembergen - bibliothecaris-diensthoofd
email filiep.vangrembergen@oosterzele.be

Anneleen Verfaillie
email anneleen.verfaillie@oosterzele.be

Monique Van der Straeten
email monique.vanderstraeten@oosterzele.be

184